zaterdag 18 augustus 2012

Update WIP: babydekentje

Vanochtend heb ik een fijn stapeltje nieuw katoen gekocht bij Sassyfrats op de markt in Utrecht. Aangezien we nu weten  dat we een jongetje mogen verwachten, kon ik ook eindelijk een keuze maken voor de accentkleuren van het babydekentje.

Het katoen is van Schachenmayr SMC van het type Catania in de volgende kleuren:
nr. 192 Wijnrood
nr. 124 Marine
nr. 146 Pauw
nr. 106 Wit
nr. 242 Steengrijs

De grijstinten die ik al gebruikt had, bleken achteraf gezien niet van Catania te zijn dus er is wat kleurverschil. Maar dat geeft wat extra charme zullen we maar zeggen! Inmiddels heb ik 14 kleine squares af. Met de kleur wijnrood ga ik ook nog wat accenten aanbrengen tussen de kleine squares. De grote squares worden de twee blauwtinten. De inspiratie voor de kleurencombo heb ik gekregen van de Nijntje Holland collectie. Vooral dit speelkleed vind ik erg leuk!

Snel maar eens gaan shoppen!

zondag 12 augustus 2012

Even iets anders....


Een overheerlijke zonnige zondagse maaltijd. Jamie Olivers "Cajun style fried chicken"... aardappeltjes uit de oven en een heerlijk fris-pittige rode kool salade. MMMmmmm... dat heeft mijn hubby goed gefixt vanavond.

Lekker!

zondag 5 augustus 2012

Babykamer project nr. 1!

Een van de leuke bijkomstigheden van zwanger zijn is, denk ik, dat je altijd een excuus hebt om nieuwe spulletjes te kopen. Al die lieve kleine babykleertjes zijn echt fantastisch, maar aangezien ik geen wit/gele/pastelkleurige garderobe wil, wachten we nog even met kopen tot het moment dat we zeker weten of we een kleine heer of een klein dametje verwachten.

Het kamertje wordt in de basis wit-grijs en laat ik nu al haakkatoen in die kleuren in m'n haakton hebben zitten! Gisteren samen met manlief een patroontje uitgezocht en alvast begonnen met haken. Het eerste project voor de baby: een granny square dekentje in wit-lichtgrijs-donkergrijs met als kleuraccent twee tinten blauw of roze/rood/koraal (denk ik). Kleine squares zijn basis square nr. 1 en worden wit en grijs. Ze worden gecombineerd met grotere squares in de accentkleuren. De grotere squares zijn basis square nr. 2. De patronen komen uit onderstaand boekje. De foto is gemaakt met de Instagram app,

Bedankt voor je bezoek!